DIBUIXANT PER TOT GIRONA, amb els Girona Urban Sketchers

El passat 9 de gener vam inaugurar l’exposició dels Girona Urban Sketchers (USK) al taller. Vam quedar aclaparats amb la quantitat de gent que va passar  a veure l’exposició i amb la qualitat humana de totes i cada una de les persones que van participar-hi.

L’Urban Sketching és un moviment mundial que agrupa gent molt diversa amb una cosa en comú: la passió per dibuixar. Ja siguin aficionats o professionals del sector, els Urban Sketchers organitzen trobades per dibuixar in situ espais molt diversos.

Aquest és el seu manifest, extret del seu blog:

  1. Dibuixem “in situ”, a cobert o a l’aire lliure, capturant directament el que observem.
  2. Els nostres dibuixos expliquen la historia del nostre entorn, dels llocs on vivim i on viatgem.
  3. A l’hora de dibuixar documentem un lloc i un moment determinat.
  4. Som fidels a les escenes que presenciem.
  5. Celebrem la diversitat d’estils de dibuix i fem servir qualsevol tipus d’eina i suport.
  6. Ens ajudem mútuament i dibuixem en grup.
  7. Compartim els nostres dibuixos a internet.
  8. Mostrem al món, dibuix a dibuix.

Fa mesos vam contactar amb aquest col·lectiu perquè ens semblava molt interessant el que feien, ja no només les imatges que vèiem a través de les xarxes socials, sinó el fet d’organitzar-se i trobar-se per dibuixar. Els que ens dediquem professionalment al dibuix, a la il·lustració, al còmic… els que estem tot el dia dibuixant per feina, de vegades ens oblidem de com ens agrada dibuixar, ens oblidem de dibuixar sense una finalitat (capitalista, de subsistència, o digueu-ne com vulgueu…), de dibuixar per dibuixar. Els Urban Sketchers ens recorden com n’és de gratificant el fet de dibuixar per plaer, perquè si, per passar l’estona, per relaxar-se… i perquè no, per conèixer gent nova. Aquesta idea ens semblava tant potent que no podíem deixar-la passar per alt.

Així que els vam preguntar si voldrien muntar una exposició al nostre local, i una part del grup hi va accedir. Això ens va obrir les portes a conèixer alguns integrants del col·lectiu de comarques gironines amb els que hem establert una relació molt propera i hem iniciat diversos projectes, dels quals ben aviat en tindreu notícies. La nostra col·laboració no s’acaba amb aquesta exposició, aquest és només el començament.

Estem molt contents amb com els Girona Urban Sketchers s’han organitzat per muntar l’exposició, com s’han implicat en el procés i amb la il·lusió que ho han fet. Moltíssimes gràcies de tot cor per una exposició tan fantàstica, pel vostre valor humà i per la vostra escalfor.

Si voleu anar a dibuixar amb els Girona Urban Sketchers podeu contactar amb ells a través del següent email: girona.urbansketchers@gmail.com.

 

A continuació us deixem les fotos de la inauguració (podeu clicar a les miniatures per veure les fotos senceres). Les fotografies són propietat de Toni XifréManel Bielsa, Josep Ma Farré i Juan Velasco.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web utilitza cookies per que vostè tingui una millor experiència com a usuari. Si continua navegant dóna el seu consentiment per l'acceptació de les cookies i l'acceptació de la nostrapolítica de cookies, cliqui l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies