LA VOLTA #29. TALLER DE DIBUIX AMB ELS MIQUELETS

El passat 8 de juny en vam muntar una de ben grossa amb els companys de Fem La Volta i encara no ens hem recuperat del tot. És per això que fins avui no hem començat a escriure aquest post, però és que les fotografies ens cremen a les mans i tenim ganes d’ensenyar-les!

En el marc de la jornada voltaica #29: Il·lustració, animació i arxiu, El Taller Del Barri vam organitzar una de les moltes activitats que s’articulaven al voltant de la plaça de l’Assumpció de Sant Narcís, a Girona. En aquesta ocasió vam tornar a comptar amb els Miquelets de Girona, que no ens deceben mai, per fer el taller de dibuix amb model teatral. I no vam comptar només amb un, sinó amb dos!

El taller consistia en dibuixar els dos models a la vegada, que anaven canviant de posició cada 3-10 minuts, abrigats fins les celles amb les seves casaques blaves, subjectant les armes, sota un sol de justícia. La gent que volia, podia seure en una rotllana a dibuixar-los, el temps que volgués, mentre anàvem donant voltes corregint i donant consells per abordar el dibuix.

De vegades, trobar-se davant un model viu pot ser aclaparador, i és habitual no saber com posar-s’hi quan no s’hi està acostumat, però és una pràctica molt interessant per agafar agilitat i seguretat en el traç, a més d’exercitar l’observació i aprendre anatomia. La prova és que teníem alguns alumnes que no tenien del tot clar si venir al taller perquè els feia por no saber-se manejar amb la figura humana, i al final van sortir molt contents i motivats per l’experiència. De vegades, fer coses que no hem fet abans espanten una mica, però no hi ha res com agafar una mica de valor i tenir algú que t’agafi de la mà.

Dibuixar no és només per la gent que ja en sap, dibuixar és una activitat que et pot ajudar a concentrar-te, a tenir més paciència, a expressar sentiments que et costa exterioritzar amb paraules… I tot en aquesta vida s’aprèn amb la pràctica.

 

Estem molt contents amb l’acollida que va tenir el taller i tota la gent que es va presentar per passar un matí de dissabte dibuixant, i volem agrair als Girona Urban Sketchers que s’afegissin a la nostra proposta i a l’APIC per participar amb la seva xerrada sobre el món de la il·lustració  i el dibuix a Girona. Esperem poder repetir l’experiència ben aviat (estigueu atents a la nostra newsletter, que anunciarem més tallers com aquest!).

 Volem agrair a la gent de Fem La Volta haver-nos obert les portes a fer-ne una de grossa tal com ens agrada a nosaltres i fer possible que la cultura a Girona sigui accessible a tothom. Estem impressionats amb la seva capacitat d’organització i la qualitat de totes les seves propostes.

 

Ens veiem ben aviat!

 

Fotografies de Pau Pumarola

Fotografies d’Ariadna Ruiz

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web utilitza cookies per que vostè tingui una millor experiència com a usuari. Si continua navegant dóna el seu consentiment per l'acceptació de les cookies i l'acceptació de la nostrapolítica de cookies, cliqui l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies